Praktik dag 4:

2011-09-29 @ 21:06:13
Ja vi verkligen älskar våran praktik, vi får sluta tidigt som attans och så säger Belinda att vi kan komma när vi vill. Huur skönt är inte det!? Dom är iallafall hur trevliga som hellst att ha och göra med. Så idag blev det lunch på max, mumms! Sen har vi gjort våra stallsysslor som vanligt :)
två utav stallen

och "huvud stallet" Kent P

vi har tvättat sulketter inför tävling

vi hjälper till att sela ut hästarna

hästen är import från USA, så stora frysmärken har dom därifrån. (fult)

Praktik: Travtränare Kent P

2011-09-28 @ 21:03:45
Vi har just nu tre veckors praktik och vi måste vara inom trav dessa veckor. Så vi är ute i Marieberg travet i Örebro hos en travtränare som heter Kent P Gustavsson. Belinda som jobbar för honom är våran handledare och hon är den bästa man kan ha! :D
I måndags och igår fick vi börja efter kl 12 och vara på skolan med ponnysarna. Hon är både ute hos Kent och på skolan, fast hos Kent på förmiddagarna fram till 16 och skolan fram till 20.00. Så vi får följa med henne under dagarna. Vi får även välja när vi vill börja, sjuuukt soft!
Idag (onsdag) var vi ute på travet. Vi får mocka, fixa mat, ta in/ut hästar. Duscha hästar efter träning och borsta dom fina. Vi longerade även en häst idag som heter Kungen. Vi ska troligen få rida hästarna istället för att köra eftersom vi inte är så bra på den fronten... hehe ;)  Här kommer lite bilder från dagen:

Kungen som vi longerade, även Belindas egna häst.

Sigge höll oss sällskap när vi åt lunch

inte så mysigt med fågelbajs överallt dock..

ohanterad unghäst som dom håller på att vänja för att bli körd så småningom!

Foton:

2011-09-28 @ 20:51:51

Löshoppning

2011-09-28 @ 20:47:32
Zorro och Kitty fick löshoppas i lördags. Max 70cm hade vi och det gick jättebra :)
Just nu vill inte blogg.se sammarbeta så det går inte att lägga upp videoklipp här så ni får gå in på länkarna istället.
http://www.youtube.com/watch?v=Z2-R6deNTcU&feature=channel_video_title
http://www.youtube.com/watch?v=nNn7Fs_TZ24&feature=channel_video_title

Hur fan kan man tillåta sånt här??

2011-09-19 @ 20:57:39
VARNING för känsliga människor. Fyfan, att det finns folk som håller på såhär?! :s

Veterinärbesök även för mig!

2011-09-15 @ 21:39:19

Idag kom veterinären, som Emma redan skrivit och hon kollade även på Kitty då hon har betett sig lite konstigt, så jag bad henne kolla igenom hennes tänder oså, då jag vet att hon har lite problem och behöver raspas 1 gång om året men, tänkte att det var lika bra att göra det nu! Och det såg bra ut, förutom att dom sliter ojämnt en aning på vänster sida, så det fixade hon till, annars såg allt bra ut vilket är skönt!!

Köpte även ett hack igår, som jag red på idag. Kitty är lite snorig så jag ska låta henne skritta och trava lite grann i helgen och ev. längre om det behövs. Men iallafall. Jag red i ridhuset lite idag och det gick rätt så bra. Jag ville ha henne rätt låg och brydde mig inte så mycket om formen, utan ville få henne avslappnad vilket visade resultat. Jag behövde bara sätta mig lite tyngre och luta mig bakåt så stannade hon. Duktig tjej!



Veterinär besök

2011-09-15 @ 18:55:54
Idag runt 11 tiden kom veterinären till stallet. Hon skulle egentligen bara grundvaccinera Zorro och ge mig recept på avmaskning. Men jag bad henne kolla på hans tänder då jag känt att något är skumt, vilket det var :( Så hon fick dra ut en vargtand och slipa/raspa på tänderna i överkäken som växt lite fel, stackars gubben att ingen kollat det på honom förut då han hade ont.
Så om ett halvår ska hon fixa mer på överkäken och om 6 veckor ska han få andra sprutan av vaccination :)
Han ska nu stå över helgen, sen får jag inte rida honom med bett tills ett litet sår på munngipan och där tanden satt läkt. Så jag ska kolla om jag kan låna ett hackamore och rida på så länge, har inte så stor lust att köpa ett helt nytt direkt ;)


hackamore (hack)


Införskaffas:

2011-09-13 @ 15:03:39
När jag väl får min lön kommer det bli dax att köpa ett remontträns, kilsits underlägg till min hoppsadel och mineraler till Zorro. Jag köpte nydligen ett rosa fleecetäcke till honom, så söt är han i rosa ;) Bytte även med Felicia till ett rosa fleecetäcke som Zorro kan ha så fick hon ett grönt fleecetäcke till Kitty som jag inte har användning utav. Så nu har min plutt 2 fina rosa täcken :)


Övning med bommar för Zorro

2011-09-13 @ 14:51:21
Jag red även jag lite markarbete på Zorro som Felicia skrev nedan (bilden). Dock gick inte travbommarna så värst bra då det var för långt avstånd på bommarna, Kitty är en aning större än Zorro och jag hade inte ork att lägga ut nya. När vi skulle hoppa sockerbiten var han lite väl slö så fick gå på honom ganska mycket, men över kom vi.
Jag glömde både sporrar och spö när jag red vilket jag inte ska göra om! Han blir så mycket lättare att få fram när man har lite extra hjälp som man kan gå på honom med nångång. Vill börja använda mina nya sporrar (bilden) men mina sporremmar är för tjocka för att passa dom så måste in till Hööks och fixa nya.

Markarbete med Kitty

2011-09-12 @ 22:50:21
Hovslagaren kom idag, vilken var riktigt bra för Kitty hade tappat en baksko också! Men det fixade han direkt på morgonen så det var skönt :) Red senare mot kvällen, runt 7 var vi iväg. Emma och jag la ut lite bommar och samt en liten sockerbit! Gjorde det mest för att se hur Kitty var, och alltså hon var rätt lugn! Även om det var två andra hästar i ridhuset :) Hoppade sockerbiten några gånger och red över bommarna ett antal gånger.
Vi hade allt i nedre delen av ridhuset då det var en annan häst i ridhuset som sagt och ville inte sprida ut oss så värst mycket :) Vi hade iaf 3 travbommar med ca 1 m i mellan, jag vill att kitty ska länga på stegen som hon annars har rätt svårt för (även jag har svårt för de) men idag lyckades jag väl sådär, hon blev så taggad så blev lite galopp också tyvärr -.- Men sen hade vi, brevid bommarna en bom sedan sockerbit, med 2,5 m imellan och det funkade väldigt bra. Kitty var lugn och fin även mot hindret :) Slänger upp en tråkig bild bara för att haha.

Ingen ridning för mig inte..

2011-09-11 @ 16:12:18
Nu är det så att kitty tyvärr hade en sjuuukt lös sko igår så jag ryckte bort den så därför kan jag tyvärr inte rida! :/ Hon är väldigt öm i fötterna och har inte sådär jättebra kvalité på sina hovar så den är redan nu inte så fin :/ Så jag lindade in den med gasbinda igår men tog av den idag så vi får se hur hoven mår imorgon.
Har inte mycket annat att säga! Men jag lovar det blir mer uppdatering snart! Med massa hissar/dissar, tips och massa annat :D

Mask i magen?..

2011-09-06 @ 23:08:42
Som ni ser så är inte bloggen helt klar ännu. Vi väntar på att en kompis till oss ska ha tid att komma ut och fota våra fina hästar så vi kan göra en första design. :)
Igår (måndag) skickade jag in bajsprov på Zorros bajs, jag har börjat undra om han har mask då han är så mager.. Vill veta exakta masken och då är detta ett bra sett att ta reda på, finns att köpa på apoteket som heter "kolla masken". Jag fick provsvar idag och det stod att han hade 500 EPG vilket är lite mask. Så imorgon ska mamma in och köpa avmaskning mot lilla/stora blodmasken. Bara hoppas det försvinner så min pojk kan fetta på sig lite :)
Har inte kunnat ta så mycket bilder på honom då man ofta gör det med sin mobiltelefon. Min mobil har ingen fungerande kamera så inte haft möjlighet.. Ska köpa mig en ny i slutet av denna månad så då blir det ändring med det :) Här kommer iallafall två biler på Zorro från Felicias mobil när han var i ridhuset för första gången! ;)
här ser ni att han är ganska mager..



Första inlägget!

2011-09-06 @ 22:47:00
Ja, efter mycket om och men så kommer äntligen det första, eller det tredje om man inte räknar med våran lilla information. ;)

Jag har haft lite problem med Kitty, hon har blivit överdrivet het och stark, kör upp huvet i galoppen osv. Men jag bytte till ett mildare bett, och tänkte att det här kommer sluta med en låång skentur. Men icke! Det blev, till er förvåning en riktigt lyckad ridtur! Hon skötte sig fint, även i galoppen.
Så idag har min tränare på skolan hjälpt mig att tömköra henne, och det gick bra! Hon var så fin så! Så hon ska även se mig rida på torsdag och hjälpa mig lite yttligare. Hon tyckte att Kitty förövrigt var en riktigt smart häst som verkligen kan tänka! Jotack, det är hon! :D Hon har problem med att bli "lång och låg", hon blir gärna "kort och hög" i formen, om man nu kan säga så. Men det ska vi nog kunna lösa ;)
Sitter just nu och kollar lite om Kitty. Har hittat lite bilder och sådär på hennes släkt så jag slänger upp lite bilder! Och ja, hon har en riktigt dressyrstam! Även om hon är min lilla hopprinsessa!

Kitty's Pappa:
Kitty's Farfar

Kitty's Morfar

RSS 2.0